elutasítás

2017.08.03. 15:19

A Fidesz-KDNP nem támogatja az MSZP és az LMP által kezdeményezett rendkívüli parlamenti ülést

A Fidesz-KDNP képviselőcsoportja nem vesz részt az MSZP és az LMP által kezdeményezett rendkívüli parlamenti ülésen – közölte a Fidesz csütörtökön.

A közleményben arról írnak: felháborítónak tartják, hogy a felsőoktatási törvény módosításához az MSZP a devizahitelesekre hivatkozik. A Fidesz-KDNP képviselőcsoportja nem fog elmenni az ülésre – közölték.

Hadházy Ákos, az LMP társelnöke csütörtökön jelentette be, hogy pártjuk csatlakozott az MSZP kezdeményezéséhez, amely szerint az Országgyűlés tartson rendkívüli ülést a nyáron. A szocialisták annak érdekében kezdeményezték a rendkívüli parlamenti ülés összehívását július közepén, hogy módosítsák a felsőoktatási törvényt, miután az Európai Bizottság (EB) újabb szakaszba léptette az ügyben Magyarország ellen megindított kötelezettségszegési eljárást.

Az LMP javaslatot tett a napirend kiegészítésére annak érdekében, hogy a devizahitel-károsultak kilakoltatását felfüggesszék.

Rendkívüli parlamenti ülés összehívásához a képviselők egyötödének aláírására van szükség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában