falopásért

2017.10.23. 16:08

Főbe lőtték a román rendőrök

A Maros megyei Beresztelkéhez tartozó erdőben egy férfi fát lopott, a rendőrök pedig tetten érték – írta az Agerpres román hírügynökség a rendőrségi szóvivőre hivatkozva.

A szóvivő szerint a falopást a 112-es segélyhívó számon jelentették vasárnap, és a rendőrök azután lőtték le a férfit, hogy az nem engedelmeskedett a helyszínre vezényelt hatóságnak. A főbe lőtt férfi a helyszínen életét vesztette.

A Zi-de-zi.ro marosvásárhelyi hírportál hétfőn megszólaltatta az eset egyik szemtanúját, aki elmondta: hárman mentek az erőbe száraz ágakat gyűjteni, köztük volt egy 13 éves gyermek, maga a szemtanú és a 25 éves Levente, akit később a rendőrök agyonlőttek.

A tanú szerint a rendőrök nem figyelmeztettek, hanem egyenesen a társa fejére céloztak, amikor pedig látták, hogy az áldozat meghalt, elmenekültek az erdőből.

Hozzátette: főbe lőtt társát a jelen lévő gyermekkel együtt tették fel a szekérre, és vitték ki az erdőből. Úgy értékelte: a társát kivégezték.

A portál a Maros megyei törvényszéki ügyészség hétfői közleményét is idézte, mely szerint a rendőrök „egy csoport roma etnikumú személyt” értek tetten falopáson. „Előállításuk és azonosításuk érdekében a rendőrök kénytelenek voltak használni a szolgálati fegyverüket” – áll a szűkszavú közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában