vépi baleset

2017.09.13. 20:29

Még mentik a felborult vasúti tartálykocsikat Vépen

Megkezdték a tartályokban maradt gázolaj átfejtését, folyik az esővízgyűjtő aknába folyt gázolaj begyűjtése is, lakosságvédelmi intézkedésre nincs szükség.

Vép, 2017. szeptember 13. Kisiklott tartálykocsik a Vas megyei Vép vasútállomásán 2017. szeptember 13-án. Két tartálykocsi felborult, három megdőlt, ezekből gázolaj folyik, illetve szivárog. MTI Fotó: Varga György

Fotó: Varga György

Öt, egyenként 95 ezer literes tartálykocsi siklott ki szerda kora este, kettő felborult, három pedig megdőlt a baleset során, amelynek körülményeit a hatóságok vizsgálják – közölte honlapján csütörtök reggel a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság..

Hozzáfűzték: két erőteljesen sérült kocsiból nagyobb mennyiségű gázolaj került a szabadba, a kevésbé rongálódott kocsikból a szivárgást még az esti órákban sikerült megszüntetni.

Az éjjeli órákban a helyszínre érkezett szivattyúkkal megkezdték a tartályokban maradt gázolaj átfejtését ép vasúti kocsikba. Folyik az esővízgyűjtő aknába folyt gázolaj begyűjtése is, lakosságvédelmi intézkedésre nincs szükség – írták.

A közlemény szerint a balesetben érintett szakaszon a vonatközlekedés újraindult, valamennyi járat menetrend szerint közlekedik.

Borítófotó: Kisiklott tartálykocsik a Vas megyei Vép vasútállomásán 2017. szeptember 13-án. Két tartálykocsi felborult, három megdőlt, ezekből gázolaj folyik, illetve szivárog. MTI Fotó: Varga György

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában