Hadházy lemond

2018.04.09. 00:15

Szél: nem a programunkon kell változtatni, hanem azon, ahogy közvetítjük

Hiába értünk el jobb eredményt, mint négy éve - mondta Szél Bernadett. Hadházy Ákos lemondott a társelnöki posztjáról.

Budapest, 2018. április 9. Szél Bernadett, a Lehet Más a Politika társelnöke és miniszterelnök jelöltje a párt választási eredményváró rendezvényén tartott sajtótájékoztatón a budapesti Danubius Hotel Arenában 2018. április 9-re virradó éjjel. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A kormányváltás nem sikerült, ez azonban nem jelenti azt, hogy feladjuk a küzdelmet – mondta hétfő, kora hajnali sajtótájékoztatóján Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje, aki szerint pártjának nem a programján kell változtatnia, hanem azon, ahogyan közvetítik azt a választók felé.

„Hiába értünk el jobb eredményt, mint négy éve” – fogalmazott, hozzátéve: most kétszer olyan keményen kell küzdeni Magyarországért, mint eddig.

A párt azonnal belekezd a küzdelem új szintjének és minőségének megvalósításába – mondta. Hangsúlyozta: programjuk stabil, nyertes jövőt jelentene az országnak, ezért nincs okuk azon változtatni.

„Nagy a baj az országban” – értékelt -, ezért mindenkit arra kért, ne adja fel azt a küzdelmet, amit elkezdtek, bármit is mutatnak most az eredmények. Hangsúlyozta: senki nem vitathatja el az LMP-től, hogy Magyarországot nagyon szeretik.

„Egy dolgot tudunk tenni: még nagyobb megértéssel viseltetünk egymás iránt, a szekértáborokat felszámoljuk” – közölte.

Hozzátette: a hasonlóan gondolkodó emberek megtalálják egymást, és van, hogy változást visznek végbe.

Hadházy Ákos társelnök a tájékoztatón bejelentette lemondását a társelnöki posztról, mert szerinte a választást nem a kormányoldal nyerte meg, hanem az ellenzék veszítette el, amiért az ellenzék vezetői felelősséggel tartoznak.

Ugyanakkor azt üzente a fideszeseknek: abban ne legyenek biztosak, hogy megszabadultak tőle.

Szerinte a választás eredménye súlyos gazdasági és politikai következményeket hoz, amelyek egy része még nem belátható.

Úgy ítélte meg: a kormánypárti szavazókat megtévesztették, és kijelentette azt is: nem tud gratulálni a választás győztesének, mert a verseny nem volt tisztességes, és hibának nevezte, hogy ilyen feltételek mellett egyáltalán elindultak.

Szél Bernadett, a Lehet Más a Politika társelnöke és miniszterelnök jelöltje a párt választási eredményváró rendezvényén tartott sajtótájékoztatón a budapesti Danubius Hotel Arenában 2018. április 9-re virradó éjjel

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában