tragédia

2019.05.30. 21:42

Hajómérnök: esélye sem volt a Hableánynak

A folyami hajókat nem úgy alakították ki, hogy légbuborék keletkezhessen bennük, aminek köszönhetően nagyobb lenne az esély a túlélésre.

Budapest, 2019. május 30. Úszódaru a hajóbalesetben elsüllyedt Hableány turistahajó közelében, a Margit hídnál 2019. május 30-án. A Hableány turistahajó és a Viking Sigyn szállodahajó május 29-én éjszaka ütközött össze a Margit híd közelében, majd a turistahajó felborult és elsüllyedt fedélzetén 33 dél-koreai turistával és a kéttagú magyar személyzettel. A balesetben heten meghaltak, hét embert kimentettek, 21-en eltûntek. MTI/Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Speciális orrkialakítása miatt gyűrhette maga alá a luxushajó a Hableányt. Ezt egy hajómérnök mondta a Tényeknek. A szakember szerint esély sem volt arra, hogy a városnéző sétahajó ne süllyedjen el.

Ráadásul a folyami hajókat nem úgy alakították ki, hogy légbuborék keletkezhessen bennük, aminek köszönhetően nagyobb lenne az esély a túlélésre. Ha elsüllyednek, mindenhol megtelnek vízzel.

Borítókép: Úszódaru a hajóbalesetben elsüllyedt Hableány turistahajó közelében, a Margit hídnál 2019. május 30-án. A Hableány turistahajó és a Viking Sigyn szállodahajó május 29-én éjszaka ütközött össze a Margit híd közelében, majd a turistahajó felborult és elsüllyedt fedélzetén 33 dél-koreai turistával és a kéttagú magyar személyzettel. A balesetben heten meghaltak, hét embert kimentettek, 21-en eltűntek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában