Rénszarvast láttak

2018.03.09. 15:45

Hajtóvadászat Semjén Zsolt ellen

Ellenzéki portálok szenzációként hozzák, hogy a miniszterelnök-helyettes svéd vadászaton, helikopteren repülve vett részt ezen az eseményen. Holott a skandináv területeken a hús beszállítása történik helikopterrel, nem a vadászat.

Az ellenzéki sajtó ma reggel hajtóvadászatot indított Semjén Zsolt ellen – olvasható az Origo cikkében, amely szerint hangzatos anyagokkal, aljas hazugságokkal támadják a miniszterelnök-helyettest. Az Origo szerint viszont ki kell ábrándítani az ellenzéki újságírókat, akik egy kis utánajárással ők is rájöhettek volna, hogy a skandináv területeken a hús beszállítása történik helikopterrel, nem a vadászat.

Semjén Zsoltról köztudott, hogy szeret vadászni. Az ország fővadásza, a Vadászati és Vadvédelmi Tanács (CIC) egy vezetője, a nemzetközi vadászati világban is jól ismerik. Svédországban évente többször is jár, ennek legfőbb oka, hogy Semjén Zsolt családja, nagybátyja és unokatestvérei is itt élnek.

A ma megjelent ellenzéki portálok szenzációként hozzák, hogy a miniszterelnök-helyettes svéd vadászaton, különleges körülmények közepette vett részt ezen az eseményen. A cikk írói azonban a fáradságot sem vették arra, hogy a következő tényeknek utánajárjanak – érvel az Origo.

Svédországban a vadászat lóháton és gyalogosan történik, nem helikopterrel.

A helikopterre egyetlen ok miatt van szükség: az elejtett vad húsát csak és kizárólag így tudják elszállítani feldolgozásra. Ennek egyetlen, nagyon egyszerű oka van: a skandináv területeken, a sarkkörnél ugyanis nincsenek utak, a terület mocsaras, autóval nem lehet megközelíteni a vadászati területeket.

A skandináv országok törvényi előírásai szerint hús nem hagyható kint, azt minden alkalommal el kell szállítani. Ezt, a már leírt körülmények miatt helikopterrel teszik meg. A helikoptert nem ő használta, azzal mindössze az elejtett vad húsát szállították el feldolgozásra.

Semjén Zsolt tehát nem tett mást, mint hogy Svédországba látogatott a családjához. Látogatása során pedig részt vett egy vadászaton, ami a skandináv szokásoknak és törvényi előírásoknak megfelelően zajlott le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában