orkán

2017.10.29. 14:36

Halálos áldozatai is vannak a viharnak Lengyelországban

A Nyugat-Pomerániai vajdaságban vasárnap hajnalban egy kocsivezető akkor vesztette életét, amikor nekiment egy szél által az útra döntött fának.

Intenzív esőzéssel kísért szélvihar tombolt vasárnap Lengyelországban, a kidőlt fák miatt két ember életét vesztette, és több mint 270 ezer háztartás maradt áram nélkül, a balti-tengeri LGN-gázkikötőben, Swinoujsciében a szél megrongált egy gázvezetéket.

A Lengyelországban Grzegorznak nevezett orkánszerű, helyenként óránkénti 110 kilométeres szél miatt a 16 vajdaság közül tízben, mindenekelőtt az ország déli- és észak-nyugati részén fekvőkben másodfokú viharriadó van érvényben – jelentette a lengyel közszolgálati hírtelevízió (TVP Info).

A Nyugat-Pomerániai vajdaságban vasárnap hajnalban egy kocsivezető akkor vesztette életét, amikor nekiment egy szél által az útra döntött fának. Az Opolskie vajdaságban szintén meghalt egy sofőr, akinek autójára faág zuhant.

A tűzoltóságot szombat este óta mintegy 1500 alkalommal riasztották a leszakadt villanyvezetékek, a megrongált háztetők és a megduzzadt folyók miatt. A négy nyugat-lengyelországi vajdaságban – Alsó-Szilézia, Lubuskie, az Opolskie és Nagy-Lengyelország – délelőtt több mint 270 ezer háztartás volt áram nélkül.

A cseppfolyósított gázt (LNG) feldolgozó swinoujsciei gázterminálban a nagy erejű szél egy darut döntött el, amely megrongált egy csövet, és kisebb méretű gázszivárgást okozott. A berendezés működését leállították, a helyszínen többek között a tűzoltóság felügyeli a helyzetet.

A Sziléziai vajdaságban az egyik regionális vasútvonalon a sínekre dőlt fák miatt leállt a vonatközlekedés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában