tömeges visszaélés?

2020.11.10. 16:14

Halottak is szavaztak Amerikában – Trump ügyvédje bemutatta a választási csalásokat

Bár október 22-én elhunyt, november 2-án mégis tudott szavazni Ms. Ondick – állítja Trump jogásza.

Donald Trump kampányának egyik irányítója, Corey Lewandowski egy szombati sajtótájékoztatón hozta nyilvánosságra, egy pennsylvaniai szavazó adatait, aki még a voksolás előtt meghalt – írja a Breitbart nyomán a Mandiner.hu.

Eszerint Denise Ondick, Allegheny megyei lakos 1946. szeptember 10-én született, és 2020. október 22-én hunyt el, még a gyászjelentésben is szerepelt a neve.

Egy nappal a halála után érkezett be a regisztrációja a választásokra, amit a megye október 24-én postázott vissza neki a szavazólappal együtt. Ms. Ondick voksa pedig 9 nappal a halála után, 2020. november 2-án be érkezett meg a választási irodába, ez a kormányzat honlapján is ellenőrizhető – emelte ki Lewandowski.

Ez pedig csupán egy eset a sok közül, amit Trump stábja perelni készül – emelte ki a portál.

Erre pedig minden lehetőségük meglesz, még a legfelsőbb bíróság is szkeptikus Pennsylvania állam esetében, ahol el kellett különíteni a későn érkezett szavazatokat. A rendelet, amelyet Samuel Alito legfelsőbb bíró jegyez, arra enged következtetni, hogy esetleg kizárják a választás napja után érkezett levélszavazatokat.

A szombati sajtótájékoztatón Rudy Giuliani, New York volt polgármestere, egyben Trump tanácsadója bejelentette, hogy az elnök nem ismeri el a vereségét, mivel „legalább 600 000 szavazat” még kérdéses Pennsylvaniában.

Joe Biden Pennsylvania államban nagyjából 45 000 szavazattal nyert, így ez az egy voks nem befolyásolja természetesen az eredményt. Lewandowski viszont azt állította, tömegesen fognak találni hasonló eseteket.

A The Philadelphia Inquirer megkereste Denise Ondick lányát (Cynthia Mains, 53), aki azt állítja, segített édesanyjának kitölteni a regisztrációt, de nem tudja, a szavazat miként került leadásra, hiszen ő nem küldte el. Megkérdezte a 77 éves édesapját is, hogy ő küldte-e el, de ő nem emlékezett rá. Mains elmondása szerint anyja Trumpra tervezett szavazni annak ellenére, hogy demokrata szimpatizáns volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában