tragédia

2018.04.17. 07:40

Játékbabának hitték először a halott kétsopronyi csecsemőt

A kisbabát édesanyja ölte meg, tettét beismerte.

A halott babára hétfőn bukkantak rá egy lakóház kertjében, miközben földmunkákat végeztek – írja a police.hu értesülése alapján a beol.hu.

Az oldal helyszíni riportja szerint Kétsopronyban szinte mindenki a gyilkosság hatása alatta áll. Timár István községgazda, aki az anya kertjében a 400 négyzetméteres kert nehézfogasolása, boronálása közben rábukkant a halott babára, egész éjszaka nem aludt.

– Az anya a polgármesteri hivatalban dolgozott közfoglalkoztatottként, és nevelőapja kért meg, hogy a szántás után a rögöket dolgozzuk el lánya kertjében – mondta Timár István. – Időnként a traktorülésről hátrafigyeltem, a boronát felemeltem, hogy nem tömődik-e el. Ekkor láttam meg a csecsemőt, akit először játék-, vagy rongybabának hittem. Odamenve láttam, hogy egy nagyjából háromhetes újszülött holtteste, rajta volt a köldökzsinór. Azonnal hívtam a 112-t, és érkeztek is a nyomozók.

A szomszédok közül Priskinné Kovács Erika elmondta, tavaly júliusban költözött Kétsopronyba Mária, akinek nevelőszülei vették a házat. Az asszony, akinek a kisfiú volt a hetedik gyermeke, mindennap eljárt dolgozni közmunkára, nem látszott rajta, hogy állapotos, bár így utólag gyanús lehetett volna, hogy elöl mindig kötényt viselt. Azt mondta, pajzsimiriggyel van problémája, azért hízott.

Völgyi Sándor, Kétsoprony polgármestere elmondta, az egész község ledöbbent a tragédián, a nevelőszülőknek, és a két gyermeknek, akik anyjukkal éltek, amiben csak tudnak, segítenek.

A beol kérdéseire a megyei főkapitányságon Szombati Andrea megyei sajtószóvivő a következőket közölte: a nő abban a házban élt, amelynek udvarán a holttestet találták. A ház a nő egyik rokonáé. A rokon nem tudott a történtekről, ő rendelte meg a földmunkát, szántatta fel a kertet. A gyermek hetekkel ezelőtt, március közepén születhetett.

Az anya otthon szült, majd néhány óra múlva megölte, és elhantolta a kisfiút. Titkolta a terhességét, a nyomozás eddigi adatai szerint a családtagjai nem tudtak róla, hogy várandós. A nő kihallgatásán beismerő vallomást tett, a bűncselekményt egyedül követte el.

Borítókép: Illusztráció / Shutterstock / Kittiphongmt12

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában