felfüggesztett büntetés

2021.06.03. 10:58

Hamis aláírásokat tartalmazó ajánlóívek miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség

A férfit országgyűlési képviselőjelöltként nyilvántartásba vették.

Vádat emelt a Főváros Főügyészség egy férfi ellen, aki hamis aláírásokkal érte el jelöltségét a 2018-as országgyűlési választáson – közölte a fővárosi főügyész csütörtökön.

Ibolya Tibor közleményében azt írta, a vádirat szerint a 48 éves férfi egy párt jelöltjeként kívánt indulni a 2018-as országgyűlési választáson, Budapesten. A jelöltséghez 500 érvényes ajánlásra volt szüksége.

A férfi azonban az ajánlóíveket úgy adta le a választási irodának, hogy azokon 31 hamis aláírás szerepelt. A férfi az összes íven azt igazolta aláírásával, hogy az ajánlásokat személyesen ő gyűjtötte és az ajánlóíveken megjelölt emberek valóban ajánlást adtak neki. A vádlott ezt azokon az ajánlóíveken is feltüntette, amelyeken nem ő, hanem segítői gyűjtöttek ajánlásokat.

A férfit – a hamis ajánlásokat is figyelembe véve – országgyűlési képviselőjelöltként nyilvántartásba vették.

A Fővárosi Főügyészség választás rendje elleni bűntett miatt nyújtott be vádiratot a férfi ellen a Fővárosi Törvényszékre és azt indítványozta, hogy a bíróság a vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben szabjon ki felfüggesztett börtönbüntetést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában