Tragédia

2017.07.18. 17:13

Hetvenöt éve eltűnt, múmiaként került elő egy házaspár a svájci Alpokban

1942. augusztus 15-én indultak el a Chandolin nevű faluból a hegyekbe.

Egy 75 éve eltűnt házaspár tökéletes állapotban mumifikálódott holtteste került elő egy olvadozó svájci gleccseren a Diablerets-hegycsoportban, 2615 méter magasan. A párra egy sípálya alkalmazottja bukkant hétfő este a lesiklóhely közelében. A Glacier 3000 sípálya igazgatója, Bernard Tschannen szerint a pár valószínűleg szakadékba zuhant, mumifikálódott tetemük pedig a globális felmelegedés hatására került elő az olvadó jégből.

A jégben kiválóan konzerválódott tetemeket egymás közelében találták meg, együtt az ugyancsak tökéletes állapotú hátizsákokkal, egy karórával, egy könyvvel és egy üvegpalackkal – értesült a Le Matin című genfi lap.

A hatóságok DNS-vizsgálatot fognak végezni, de a pár feltételezett gyermekei már biztosak abban, hogy szüleikről, egy 40 évesen eltűnt cipészről és 37 éves feleségéről, egy tanítónőről van szó.

A pár hat gyermekének egyike szerint szüleik 1942. augusztus 15-én indultak el Chandolin faluból a hegyekbe legeltetni az állataikat, és még aznap este haza kellett volna térniük. Két és fél hónapig tartó eredménytelen keresés után a hat gyermeket nevelőszülőkhöz adták. Matin Marcelin, aki 4 éves volt a pár eltűnésekor, azt mondta, hogy egész életükben szakadatlanul keresték szüleiket, de már nem hitték, hogy valaha is megadhatják nekik a végtisztességet.

Címkék#múmia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában