Ítéletidő és özönvíz

2019.08.28. 09:46

Heves esőzések okoztak árvizeket és földcsuszamlásokat Japánban

Heves esőzések okoztak árvizeket és földcsuszamlásokat szerdán Japán délnyugati részén fekvő, harmadik legnagyobb szigetén, Kjúsún.

Az ítéletidőben hárman meghaltak. Szaga prefektúrában egy ember meghalt, amikor autóját elvitte az ár. A területen helyenként egy óra alatt 100 milliméternyi eső esett – közölte az NHK japán közszolgálati televízió. Egy másik ember Fukuoka prefektúrában halt meg, őt is járművével együtt ragadta el a víz. Egy nőt holtan találtak, miután egy vízlevezető csatornába zuhant járművével.

A tévében bemutatott felvételeken elárasztott utakat és vasúti állomásokat lehetett látni. Az emberek térdig érő vízben gázoltak át az utcákon, miután a folyók kiléptek medrükből.

A japán hadsereg 100 katonát vezényelt Szaga prefektúrába, segítendő az árvízi munkálatokat és a mentést.

A Toyota járműgyártó bejelentette, hogy felfüggeszti a munkát egyik üzemében, ahol a Lexus típusú autókat gyártják. Hasonló döntést hozott egy másik gyártó, a Daihatsu Motor vállalat.

A meteorológusok az öt fokozatú skálán a legmagasabb szintű riasztást adták ki a Kjúsú nyugati részén lakók számára, akik évtizedek óta nem láttak ilyen heves esőzéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában