A vita a migrációról szól

2019.03.07. 07:54

Hidvéghi Balázs: ki kell állnunk a saját érdekeink és értékeink mellett

A Néppárt megosztott a bevándorlás tekintetében és külső befolyási kísérleteknek enged, ezért merülhetett fel a Fidesz Néppártból való kizárása – jelentette ki a Fidesz kommunikációs igazgatója egy tévés beszélgetésben. A politikus cáfolta, hogy tárgyalásokat folytatnak más frakciókkal a jövőbeni együttműködést illetően.

Forrás: Echo Tv

Manfred Weber néppárti csúcsjelölt feltételeiről szólva Hidvéghi Balázs az ECHO TV Napi aktuális című műsorában kifejtette: nem állítják le a tájékoztató plakátkampányt és nem kérnek bocsánatot a néppárti tagtársaktól. A politikus elmondta:

a magyar kormány tájékoztató akciója egy direkt, a tényekről, a valóságról és a lényegről beszélő akció, ehhez sokan nincsenek hozzászokva Brüsszelben, ahol sokszor a valós kérdéseket elkerülő stílus dominál.

Kiemelte: a kormány nem fog engedni a migráció és az európai keresztény értékek védelmének a kérdésében. Szerinte a vita alapvetően a bevándorlás kérdéséről szól, ez osztja meg Európát és ezen belül a Néppártot is.

https://stream.echotv.hu/videos/2019/03/720/20190306_napi_aktualis_hidveghi.MP4

A politikus egyértelművé tette: nem fogják leállítani a plakátkampányt. Mint mondta: nem gondolja, hogy bocsánatot kellene kérnie bárkinek azért, mert az igazságról beszél.

Hidvéghi Balázs beszélt a Fidesz Néppártból való esetleges kizárásáról is. Elmondta: nem szabad mindenben engedni a baloldal nyomásának, ki kell állnunk a saját érdekeinkért és értékeinkért.

Azt gondoljuk, hogy a Néppárt érdeke a karakteresebb jobboldali, kereszténydemokrata politika folytatása lenne, a pártnak így kellene kiállni az európai választópolgárok elé

- tette hozzá.

Borítóképünk kivágás a fenti videóból

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában