zavargások

2019.09.21. 20:08

Hongkongban ismét tüntetést tartottak, a rendőrség könnygázt vetett be

Néhány tüntető kínai zászlókat gyújtott fel, mások barikádokat emeltek.

A rendőrség könnygázt vetett be szombaton Hongkongban a kormányellenes tüntetők ellen, akik a 15. hete folyó tiltakozások során a különleges közigazgatású város Tuen Mun negyedében gyújtópalackokkal támadtak rájuk.

Sok üzlet bezárt, redőnyeiket a tulajdonosok leengedték. A rendőrség több tüntetőt őrizetbe vett. Rendőrségi állítás szerint szélsőséges tüntetők vasrudakkal, parittyával és lézerrel voltak felfegyverkezve. A hatóságok lezárták a városnegyed és egy szomszédos kerület metrómegállóját. A hongkongi helyérdekű vasút egyes szakaszait is lezárták.

Hongkongban immár 15. hete tömegtüntetések zajlanak, melyeket eredetileg egy, a kiadatási törvény módosítását célzó tervezet váltott ki.

Lehetővé tették volna, hogy Hongkong gyanúsítottakat adjon ki Kínának. Ugyan a beadványt Carrie Lam hongkongi kormányzó szeptember 3-án visszavonta, a kedélyeket ezzel nem tudta lecsillapítani.

A demonstrálók további négy követelés teljesítéséhez ragaszkodnak: a rendőrségi akciók független kivizsgálása, a tüntetések során őrizetbe vettek szabadon engedése, a velük szemben felhozott „lázadás” vádjának ejtése, valamint demokratikus választások megrendezése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában