Rákóczi Szövetség

2019.01.24. 08:06

Idén is lesz diákutaztatási program március 15-e alkalmából

A március 15-i nemzeti ünnep alkalmából idén is meghirdeti utaztatási programját Kárpát-medencei középiskolásoknak a Rákóczi Szövetség. A felhívásra február 18-ig lehet jelentkezni.

A szövetség tájékoztatása szerint a program célja, hogy a Kárpát-medence országaiban élő magyar középiskolások együtt emlékezzenek meg az 1848-49-es forradalomról és szabadságharcról, illetve ehhez kapcsolódóan minél több személyes kapcsolat szövődjön a magyar diákok, tanárok és iskolák között.

A Rákóczi Szövetség által meghirdetett pályázatra bármely Kárpát-medencei középiskola jelentkezhet.

Feltétel, hogy az utazó középiskolás csoport a Kárpát-medencében legalább egy határt átlépjen és egy másik iskolával a nemzeti ünnephez kapcsolódó közös programot szervezzen.

A Rákóczi Szövetség – az utazásban részt vevő diákok számától függően -

akár 300 ezer forint utazási támogatásban is részesítheti a sikeres pályázókat, illetve segít a fogadó iskola közvetítésében.

További információk és a pályázati űrlap a Rákóczi Szövetség honlapján található, ezen a linken.

A közleményben kitértek arra is, hogy 2018-ban csaknem 400 Kárpát-medencei középiskola több mint 15 ezer diákja és tanára kapcsolódott be diákutaztatási programjaikba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában