Járvány

2020.05.16. 09:23

Így változnak hétfőtől a védelmi intézkedések – már Pest megyében is

Megjelent a Magyar Közlönyben a rendelet arról, hogyan indul újra az élet Pest megyében. Ahogy az a csütörtöki Kormányinfón elhangzott, a járvány terjedésének szempontjából Pest megye közelebb áll a többi megyéhez, mint Budapesthez, ezért hétfőtől itt is az ország többi részére vonatkozó szabályok lesznek érvényesek.

A rendelet értelmében a vendéglátóegységek belső zárt részében is engedélyezett lesz az ott tartózkodás, a megrendelt étel és ital elfogyasztása az alábbi feltételek mellett: az ott dolgozók kötelesek szájmaszkot viselni, vagy valamivel takarni a szájukat, orrukat, tartani kell a legalább 1,5 méteres távolságot − írja az Origo.

Megnyithatnak a szabatéri játszóterek, a szálláshelyek fogadhatnak vendégeket.

Június elsejétől a 200 főnél kisebb esküvők és temetések is megtarthatók. Házasságkötés esetén vendéglátóhelyen és szálláshelyen zenés szolgáltatás is lehet.

A rendelet hétfőn lép hatályba, ugyanakkor a települések polgármesterei megkapják a jogot arra, hogy a vendéglátóhelyek közterület-használatának elősegítésére, vagy annak méretének növelésére intézkedéseket hozzanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában