bűnügy

2018.09.19. 10:02

Illegális fegyvertartás miatt kapott felfüggesztett börtönt egy férfi

Kocsijában egy szovjet gyártmányú félautomata hadipuskát, egy ismétlő hadipuskát, valamint a fegyverekhez tartozó lőszereket találtak.

Másfél év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a Kaposvári Járásbíróság egy dombóvári férfit, akinél szeptember elején négy, engedély nélkül tartott lőfegyvert és mintegy száz lőszert találtak – közölte a Somogy Megyei Főügyészség szerdán az MTI-vel.

A 62 éves dombóvári férfit a hónap elején Csoma külterületén igazoltatták a Kaposvári Rendőrkapitányság és a Terrorelhárítási Központ munkatársai, akik a gépkocsiban egy szovjet gyártmányú félautomata hadipuskát, egy ismétlő hadipuskát, valamint a fegyverekhez tartozó lőszereket találtak.

Mivel a vádlottnak a lőfegyverek és lőszerek tartására nem volt engedélye, a nyomozók házkutatást tartottak a férfi csikóstöttösi ingatlanjában, ahol egy házilag tűzfegyverré alakított csehszlovák gyártmányú légpuska, egy kispuska és mintegy száz töltény is előkerült, ezeket a rendőrök az autóban talált fegyverekkel és lőszerekkel együtt lefoglaltak.

A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség a büntetlen előéletű férfit, aki beismerte a bűncselekmény elkövetését, gyorsított eljárásban állította bíróság elé. A Kaposvári Járásbíróság lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntettében bűnösnek mondta ki a vádlottat, és másfél év, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

Az ügyész tudomásul vette a döntést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában