foglalkoztatás

2018.04.11. 21:59

Járóka Lívia: szükség van a romákra az európai munkaerőpiacon

A fideszes európai parlamenti képviselő szerint a munkahelyteremtés fontos tényezője Európa legszegényebb rétegei integrációjának.

Szükség van a romákra az európai munkaerőpiacon, a munkahelyteremtés pedig fontos tényezője Európa legszegényebb rétegei integrációjának. Mindezt gyárak nyitásával, kis- és középvállalkozások fejlesztésével lehet elérni – jelentette ki Járóka Lívia fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő az MTI-hez eljuttatott közleményében szerdán.

A képviselő az Európai Parlamentben tartott, az uniós romastratégia 2020 utáni jövőjéről szóló konferencián elmondta: faji- vagy etnikai származásra való tekintet nélkül meg kell erősíteni az egyenlő bánásmód elvét, annak érdekében, hogy ez a cigányellenesség felszámolásáért folytatott küzdelem hatékony eszköze legyen.

A néppárti képviselő hangsúlyozta: a 2020 utáni időszak egyik fő célkitűzése, hogy az Európai Unió olyan jogi szabályozást vezessen be, amely szankcionálna egyes tagállamokat. Mégpedig azokat a tagállamokat, amelyek nem valósítják meg teljes körűen a kitűzött célokat.

A szóban forgó célok megvalósításának elmaradása ugyanis veszélyezteti Európa versenyképességét. A demográfiai mutatók ugyanis arra utalnak, hogy 2040-re megnövekszik a szegényebb rétegekből származó munkaerő létszáma. A szükséges képzés felgyorsítása érdekében pedig vállalkozásfejlesztő programok elindítása is szükségessé válik – tette hozzá a képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában