magányos tettes?

2018.11.03. 17:05

Jógastúdióban rendezett vérengzést egy férfi Floridában

A 40 éves Scott Beierle két embert megölt, majd magával is végzett.

Tallahassee, 2018. november 3. Rendőrök a Florida állambeli Tallahassee bevásárlóközpontja előtt, ahol egy férfi két embert megölt, ötöt pedig megsebesített, majd önmagát is agyonlőtte egy jógastúdióban 2018. november 2-án. MTI/AP/Steve Cannon

Forrás: MTI/AP

Fotó: Steve Cannon

A rendőrség szombati közlése szerint a látszólag magányos elkövető helyi idő szerint péntek délután belépett a Tallahassee egyik előkelő bevásárlóközpontjában található jógastúdióba, majd tüzet nyitott az ott lévőkre, megölve a 61 éves Nancy Van Vessemet és a 21 éves Maura Binkleyt – közölte Tallahassee rendőrsége.

A Leon megyei seriffi hivatal által közreadott kép a 40 éves, amerikai Scott Beierle-ről
MTI/AP/A Leon megyei seriffi hivatal

A támadó végül maga ellen fordította fegyverét a rendőrségi nyomozás előzetes eredményei szerint. A lövöldözésben öt ember megsebesült, őket kórházba szállították, hármukat már ki is engedték, a másik két sebesült állapota stabil.

Michael DeLeo helyi rendőrfőnök újságíróknak elmondta, hogy a jógastúdióban tartózkodók közül néhányan megpróbáltak a többiek védelmére kelni.

Tallahassee polgármestere, Andrew Gillum, a demokraták floridai kormányzójelöltje a november 6-ai amerikai félidős választásokon, megszakította kampánykörútját, hogy a helyszínre siessen. „Semmiféle fegyveres erőszakos cselekmény nem fogadható el” – írta Twitter-bejegyzésében.

Tallahassee gyilkossági mutatója a kormányzói székért folytatott verseny egyik fontos témája volt. Gillum ellenfele, a republikánus Ron DeSantis többször is azt vetette szemére Tallahassee polgármesterének, hogy nem lép fel erőteljesen a bűnözéssel szemben.

Borítókép: Rendőrök a floridai Tallahassee bevásárlóközpontja előtt, ahol a vérengzés történt

MTI/AP/Steve Cannon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában