Járvány

2021.02.05. 12:55

Jövő héten az ingázó magyarokat is érintő új szigorítás lép életbe Ausztriában

Az osztrák kormány február 10-től szigorított határátlépési rendet vezet be, amely hátrányosan érinti az Ausztriában dolgozó, ezért oda ingázó magyarokat – közölte közösségi oldalán Szijjártó Péter.

Forrás: Facebook / Szijjártó Péter

Fotó: BORSOS MATYAS

Tegnap telefonon egyeztettem Alexander Schallenberg osztrák külügyminiszter kollégával. Ennek mentén a jövő héten összegyűjtjük az új szabályozás gyakorlati következményeit, azokat én továbbítom számára, kérve tőle, hogy vegye ezeket figyelembe a szabályozás jövője szempontjából.

Számos tisztázandó kérdés van az elvégzendő tesztek helyszínével, típusával és regisztrálásával kapcsolatban, emellett külön problémát jelent a várakozási idő további meghosszabbodása is.

Ma telefonon egyeztettem Ágh Péter, Barcza Attila, Hende Csaba, Molnár Ágnes, Nagy István, V. Németh Zsolt és Vigh László képviselőtársaimmal, valamint Hámori György polgármesterrel, hiszen az ő választókerületeikben élő emberek a leginkább érintettek ezen szabályozás miatt – írta a külügyminiszter.

A szerdán közzétett új osztrák beutazási rendelet szerint az Ausztriába utazóknak három napnál nem régebbi negatív koronavírustesztet kell felmutatniuk, vagy az országba érkezve 24 órán belül teszteltetniük kell.

Az ingázóknak, a többi beutazóhoz hasonlóan, hetente egy alkalommal regisztráltatniuk kell magukat, és egy hétnél nem régebbi teszteredményt is fel kell mutatniuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában