több tízmillió forint

2017.09.04. 10:39

Kábítószer-ültetvényeket számoltak fel Zalában

A feketepiacon több tízmillió forintot ér az a kannabiszmennyiség, amelyet egy Zalaegerszeghez közeli hegyi ingatlannál találtak a rendőrök.

A rendőrség állampolgári bejelentés alapján indított akciót. Az információk szerint a zalai megyeszékhelytől 15 kilométerre kábítószer alapanyagául szolgáló növényt termesztenek – számolt be Farkas Tibor, a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság vezetője, és Andor László, a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője.

A rendőrök csütörtökön vonultak ki a helyszínre, ahol két ültetvényen jelentős mennyiségű kannabiszt neveltek. A növény feketepiaci értéke tízmilliókban mérhető.

Nagykapornakon, egy hegyi ingatlannál találtak rá a két ültetvényre, amelyekhez 20-30 méteres ösvények vezettek. Az egyik területen 64, a másikon 44 tő kannabiszt találtak, amelyek között 140-180 centiméter magasak is voltak.

A rendőrök a helyszínen elfogtak egy helybéli férfit. Az ingatlanhoz tartozó épületben növényvédő szereket és tápszereket, továbbá a termesztéshez szükséges egyéb eszközöket is találtak. Egy másik, zalaegerszegi, férfinél is tartottak házkutatást, itt a kannabisz előneveléséhez szükséges eszközöket foglaltak le, egyebek között több nagyteljesítményű ventilátort, melegítőlámpát, szigetelt sátrat, szűrőrendszert, növénydarálót. Az autójában növényvédő szereket is találtak.

Az eljárás során mindkét férfi panasszal élt a gyanúsítás ellen, vallomást csak a zalaegerszegi tett, aki tagadta, hogy bármit elkövetett volna. A bíróság pénteken elrendelte mindkettőjük előzetes letartóztatását.

A gyanúsítottak büntetett előéletűek. A nagykapornaki férfi egyebek mellett vagyon elleni és kábítószeres bűncselekmények, zaklatás, garázdaság, illetve emberrablás miatt volt már büntetve vagy ilyen ügyek miatt folyik ellene eljárás. Zalaegerszegi társa kábítószer-birtoklás és -kereskedelem, valamint csalás miatt ismert a rendőrök előtt – sorolta Andor László.

A növények beéréséhez egy-másfél hónap kellett volna, tehát még nem tudtak értékesíteni belőlük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában