migráns bűnbandák

2021.03.16. 10:39

Káosz Milánóban, a bevándorlóktól nem tudnak élni a lakosok

Milánó központi pályaudvarának környékén elszabadultak a migránsok, szexuális életet élnek az utcán, folyamatosak az erőszakos támadások, és a drogkereskedelem is fellendült a környéken, mutatott rá egy helyi politikus.

Milánó központi pályaudvarának ellenőrzése egyre inkább kicsúszik a hatóságok kezéből. Az észak-olaszországi város egyik legfontosabb közlekedési csomópontja, valamint az ország második legnagyobb vasútállomása az ott táborozó migránsok drogkereskedelmének és összejöveteleinek a fellegvárává vált, hívta fel rá a figyelmet Riccardo Truppo, az Olasz Testvérek képviselője, az önkormányzati biztonsági bizottság elnöke, írja az Il Giornale nyomán a V4NA.

Riccardo Truppo figyelmét különösen a hosszú sugárúton uralkodó állapotok keltették fel, amely a Soá emlékmű mellett fut. Az itt található épületet nemrégiben átalakították, de ennek ellenére továbbra is gyakran ott táboroznak le migráns bandák az épület előtt.

A környék lakói belefáradtak ebbe a helyzetbe,

és úgy döntöttek, hogy aláírásokat gyűjtenek, hogy változtatásokat kérjenek. Riccardo Truppo összegyűjtötte vallomásaikat. Truppo többször is végzett ellenőrzéseket a környéken, mivel személyesen is látni akarta a problémákat.

– Az általam végzett ellenőrzések során minden alkalommal illuminált állapotban lévő embereket láttam sokszor összebújva és mindig részegen. A nap bármelyik órájában ledobják a nadrágot, drogokkal üzletelnek, és büntetlenül közösülnek – mondta el. Hozzátette,

„nagyon aggasztó, hogy a kamerákkal teli területen nem képesek a rendfenntartó szervek felszámolni a bűnözést.”

A helyzet mára odáig fajult, hogy a terület élhetetlenné vált, az ingatlanárak lementek, és az itt élő olaszok menekülnek a környékről, amint azt a lakosok szóvivője, Alberto Volontè hangsúlyozza.

„A polgárok feljelentést tettek, a járőrök közbeléptek, de gyakran nem tehetnek mást. Úgy tűnik, hogy az állampolgárok elvesztették a saját városuk irányítását és birtoklását. A büntethetetlenség terjed, és a migránsok uralják a környéket.”

Milánó ezen részén egyre nagyobb a feszültség, amint Truppo aláhúzta a legaggasztóbb az, hogy elszaporodtak a drogkereskedelemmel foglalkozó bandák, egyre több az agresszív ember és az erőszak az utcákon.

– Aki pedig megpróbálja szidni a sok bűnözőt az a lincselést kockáztatja

– tette hozzá.

A biztonsági bizottság elnöke, hogy bár nem szerencsés erről beszélni, ezek

a gyülekezési pontok azért alakultak ki, mert az önkormányzat ezen a környéken oszt élelmiszert és ruhát a bevándorlóknak.

Ezeket az árukat azonban, „ha nem figyelnek az önkéntesek, a migránsok eladják majd drogot és alkoholt vesznek a pénzből, ezzel támogatva a feketepiacot.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában