Ország-világ

2020.10.17. 13:41

Karácsonyék politikai haszonszerzésből szolgálják ki az LMBTQ-szervezeteket (videó)

Ultraliberális értékrendet képvisel a budapesti városvezetés – jelentette ki Csepel fideszes polgármestere a Hír TV Budapesti Srácok című műsorában. Borbély Lénárd szerint politikai haszonszerzés miatt Karácsony Gergelyék az LMBTQ-szervezetek céljait is kiszolgálják. A főpolgármester támogatja a pride-ot és többek között a 6. kerület momentumos polgármesterével együtt kitűzték a szivárványos zászlót is a városházára. Soproni Tamás eközben kijelentette, támogatja azt is, hogy azonos nemű párok is fogadhassanak örökbe gyereket.

Budapest, 2020. január 29. Karácsony Gergely fõpolgármester a Fõvárosi Közgyûlés ülésén 2020. január 29-én. MTI/Kovács Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Borbély Lénárd betiltotta a Meseország Mindenkié című könyv használatát is a csepeli óvodákban. Ugyanezt egyetlen balliberális kerület vezetése sem lépte meg. Csepel polgármestere szerint a budapesti városvezetés politikai haszonszerzés miatt kiszolgálja az LMBTQ-szervezetek céljait – elevenítette fel a Hír TV.

Erre számos példát lehet találni. Őrsi Gergely, a II. kerület MSZP-s polgármestere is népszerűsíteni akarta az LMBTQ-mesekönyvet, amelyből nyilvánosan olvasott volna fel, ám a tiltakozások miatt végül elállt tőle – emlékeztet a Magyar Nemzet cikke.

A VI. kerület momentumos polgármestere támogatja az azonos nemű párok örökbefogadását is. Soproni Tamás még a Pride mellett is kiállt, valamint kitűzte a szivárványos zászlót a városházára. A Hír TV-nek a liberális politikus elmondta, önkormányzata anyagilag is támogatja a meleg párok jegyességét és politikai célnak tekinti, hogy a homoszexuálisok is köthessenek házasságot.

A XVI. kerület fideszes polgármestere szerint az elenyésző kisebbségben lévő csoportokat akarják kiszolgálni a balliberális kerületek. Kovács Péter azt mondta, a kisebbség hangosabb, de a többségi álláspont nem ez.

További részletek a Budapesti Srácok műsorában:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában