kapcsolatépítés

2018.08.03. 10:57

Kárpát-medencei iskolavezetőket táboroztat a Rákóczi Szövetség

Augusztus 6. és 10. között pedagógiai, pszichológiai szakértőkkel, oktatáskutatókkal találkozhatnak az igazgatók.

A magyar identitás megőrzése érdekében mintegy száz Kárpát-medencei magyar középiskola vezetője számára rendez műhelytábort a Rákóczi Szövetség – közölte a szervezet elnöke az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

Csáky Csongor elmondta, a tábort augusztus 6. és 10. között tartják a Bakonyban, ahová a Kárpát-medence számos településéről érkeznek pedagógusok, a többi között Máramarosszigetről, Munkácsról, Kaposvárról.

A magyarság Kárpát-medencei megmaradásának kulcsát az emberi, illetve az intézményi kapcsolatok jelentik. Ezt kívánják elősegíteni az identitás hordozóit jelentő pedagógusok összefogásával – mondta Csáky Csongor.

Az öt nap alatt pedagógiai, pszichológiai szakértőkkel, oktatáskutatókkal találkozhatnak az intézményvezetők, de előadást tart Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára is – sorolta a szövetség elnöke.

Arról is szólt: a Rákóczi Szövetség az idén 14 rendezvény keretében hoz össze magyar fiatalokat, többek között olyan szórványban élő dél-amerikai, magyar gyökerű fiatalokat is, akiknek még a nagyszülei vagy a dédszülei vándoroltak ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában