elővigyázatosság

2019.04.29. 08:13

Kendővel sem szabad eltakarni az arcot mostantól Srí Lankán

A húsvéti merényletek miatt bevezetett rendkívüli állapot alatt lesz érvényben az intézkedés.

Forrás: JEWEL SAMAD / AFP

Betiltották Srí Lankán az arcot elfedő összes ruházatot, amely megakadályozza az azonosítást, a tilalom kiterjed az arcot teljesen eltakaró kendőre, a burkára, valamint a nikábra is, egy héttel a húsvétvasárnapi Srí Lanka-i terrortámadások után. A merényleteknek több mint 250 halottja volt.

A tilalom nem utal közvetlenül a muzulmán nők öltözékére, fejkendőjére (nikáb, burka), de arra utaló világos célzásnak tekinthető.

A Srí Lanka-i elnök hivatalának nyilatkozata szerint a tilalom hétfőtől érvényes a rendkívüli állapot alatt bevezetett új rendelkezések hatálya alatt, válaszul a fővárosban, Colombóban történtekre.

A Srí Lanka-i igazságügyi minisztérium már korábban is fontolóra vette hasonló jogszabályok bevezetését, amelyek megtiltották volna a burka és nikáb viselését.

Vasárnap a muzulmán vezetők egy csoportja felszólította közössége tagjait, hogy tartózkodjanak az olyan ruházat viselésétől, ami akadályozza az emberek azonosítását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában