Ország-világ

2021.01.28. 10:39

Kereszténygyalázó kommentet tett közzé Pusztaszabolcs baloldali alpolgármestere

Durva mondatait az egyik közösségi oldalon egy olyan kép mellé írta le, amely már önmagában is mélyen sérti a hívő embereket.

A Csiki Szilárd pusztaszabolcsi alpolgármester által kommentált kép egy kezet ábrázolt, benne egy használt óvszerrel, mellette pedig Szűz Máriával és a kisded Jézussal – hívták fel az esetre a figyelmet a duol.hu dunaújvárosi hírportál olvasói. Csiki Szilárd pusztaszabolcsi alpolgármester ezt írta a kép alá:

„Ez kellett volna anno Máriának, és akkor nem kellett volna kitalálni egy egész »vallást« egy félre… miatt.”

Az általános felháborodás miatt a politikus újabb posztban volt kénytelen magyarázkodni, amelyet a Fejér megyei kisváros polgáraihoz intézett. Ebben magát „elfogadó emberként” jellemzi, akit „sosem zavart az emberek vallási, bőrszín szerinti, nemi identitásbéli hovatartozása”. Majd leszögezve, hogy neki is lehet „véleménye”, így folytatja: „Úgy gondolom, amíg engem nem zavar más vallásossága, addig mást ne zavarjon az én ateizmusom. Ennek ellenére, hogy a kedélyek lecsillapodjanak pár emberben, aki politikát próbál csinálni egy mém alatti hozzászólásból, megkövetem azokat a vallásos embereket, akikből rossz érzést váltott ki a kommentem.”

A térségi hírportál az esettel kapcsolatban megkereste Pusztaszabolcs plébánosát, Baltási Nándort, aki arra emlékeztet, hogy a város jelenlegi vezetése a választási kampányban a helyi katolikus templommal a háttérben fényképezkedett. A település lelki vezetője megengedi, hogy valaki istentagadó vagy vallástalan legyen, de arra kéri ezeket az embereket, hogy „maradjanak meg abban a világban”. A plébános nem tartja elfogadhatónak, hogy egy politikus egyszer a kereszténységgel, amikor pedig „a keresztények mocskos gúnyolása a divat”, akkor azzal akarja eladni magát a választóknak. Ugyanakkor rámutat, hogy nem is az ügy előzményei a lényegesek, hanem a képpel kifejezett álláspont, a vallásos emberek hitének a meggyalázása.

„Beszállni a versenybe, hogy ki tud ocsmányabbat kitalálni a kereszténység gúnyolására. Most az elsők között van – ha nem az első ebben – a pusztaszabolcsi alpolgármester és a vele választást nyerők”

- teszi hozzá Baltási Nándor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában