házkutatás

2017.08.20. 15:59

Késelés Finnországban – A merénylő hallgat, a rendőrök nem tudták szóra bírni

A megsebesített támadón kívül a finn rendőrség még négy marokkóit vett őrizetbe, és még egy ember ellen nemzetközi körözést adott ki.

A finn rendőrség egyelőre nem tudta szóra bírni a péntek délutáni turkui késeléses támadás feltételezett elkövetőjét; a merénylettel összefüggésben több helyszínen tartottak házkutatást különböző finnországi településeken.

„A rendőrség egyelőre nem tudta kihallgatni a fő gyanúsítottat, de a nap folyamán még próbálkozik vele. A többi (négy) gyanúsított kihallgatása folytatódik, ők kifejezték készségüket, hogy a rendőrséggel együttműködve mindent tisztáznak” – tájékoztatott vasárnapi közleményében a finn rendőrkapitányság.

Egyelőre nem tisztázott az utóbbi négy személy szerepe a késeléses merényletben, és még arról sincs döntés, hogy a rendőrség kérni fogja-e hétfőn az előzetes letartóztatásukat.

A támadó péntek délután megölt két embert, és nyolcat megsebesített a Helsinkitől 150 kilométerre nyugatra fekvő Turku városában. A tettest a rendőrök lábon lőtték és őrizetbe vették. A 18 éves marokkói férfi tavaly érkezett Finnországba, egy befogadóközpontban lakott, és meg nem erősített információk szerint megtagadták tőle a menedékjogot. A megsebesített támadón kívül a finn rendőrség még négy marokkóit vett őrizetbe, és még egy ember ellen nemzetközi körözést adott ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában