lavinaveszély

2019.01.07. 20:24

Két újabb halottja van az ausztriai havazásnak

Egy házaspár – egy 23 éves nő, illetve egy 28 éves férfi – járt szerencsétlenül, mindketten vadászok voltak.

Az osztrák hatóságok hétfőn két ember holttestére bukkantak, miután a hétvégi heves havazás következtében veszélyes körülmények alakultak ki a hegyekben.

Egy házaspár – egy 23 éves nő, illetve egy 28 éves férfi – járt szerencsétlenül, mindketten vadászok voltak. Éppen vadállatok számára készültek élelmet vinni, amikor váratlanul lavina zúdult le rájuk – közölte a hegyimentő-szolgálat hétfőn.

Szombat reggel óta az Alpok északi részén több mint fél méter hó esett. Vasárnap a helyi hatóságok megerősítették két német síelő halálát, akik szintén lavina miatt vesztették életüket.

További két turistát még keresnek, habár a hegyimentő-szolgálat hétfőn közölte, hogy a veszélyes körülmények miatt fel kellett függeszteni a keresésüket. A nagy hó fogságába esett egy 35 éves szlovéniai férfi, aki vasárnap meghalt.

Ausztria több tartományában nagy a lavinaveszély, az ötfokozatú lavinaskálán négyes szintű, azaz nagy a lavinaveszély a többi között Alsó-Ausztria, Tirol és Vorarlberg egyes hegységeiben. Az előrejelzés szerint nem várható javulás a következő 24 órában, és a napokban további havazással kell számolni. Csütörtöktől további 50-120 centiméter hó várható Tirolban.

Hármas szintű, azaz jelentős a lavinaveszély a Türnitzi Alpokban, a Rax-Schneeberg környékén és a Semmering-Wechsel térségében 1400 méter felett.

Szakértők arra figyelmeztetnek, hogy a következő napokban újabb havazásra kell számítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában