engedély nélkül

2019.10.01. 12:07

Kétmillióra büntettek egy sofőrt szabálytalan vontatás miatt

Két nap alatt kétszer is büntettek a rendőrök külföldi sofőröket szabálytalan vontatás miatt – derült ki a police.hu-ra kedden feltett közleményekből.

A rendőrök vasárnap állítottak meg a 4-es úton egy külföldi állampolgár által vezetett autószállító trélert. Megállapították, hogy a tehergépkocsi nem volt menetíró készülékkel felszerelve, és a járműszerelvény a megengedett legnagyobb össztömeget meghaladta. Kiderült az is, hogy a sofőrnek nincs jogosítványa tehergépkocsira és nehéz pótkocsira.

A román-moldáv kettős állampolgárságú sofőrt előállították, és gyorsított eljárásban kétmillió forintot meghaladó összegű pénzbírságot szabtak ki rá – közölték.

Egy másik közleményben azt írták, hogy hétfőn az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán egy kisbusz szabálytalanul vontatott egy személygépkocsit, amelyben ketten utaztak, emiatt a sofőrt a helyszínen megbírságolták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában