Egyéniségek közös értékrendje

2018.07.25. 06:59

Kezdődik a Szélrózsa, összejönnek az evangélikus fiatalok

A Magyarországi Evangélikus Egyház kétévente megrendezett programját idén Bükön tartják. Pál Ferenc katolikus pap a továbblépésről tart előadást, Mező Misi, a Magna Cum Laude énekese a megtéréséről mesél, a koncertek és más programok mellett pedig szó lesz Európa kereszténységéről, valamint a Facebookról és a szexualitásról is.

Ma indul és vasárnapig tart a Szélrózsa: a szervezők tájékoztatása szerint a tizenkettedik alkalommal meghirdetett találkozón előadásokat, filmvetítéseket, kiállításokat, színházi előadásokat, áhítatokat, istentiszteleteket tartanak.

Kiemelt előadóként Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója a szervezet munkájáról, Pál Ferenc katolikus pap, mentálhigiénés szakember a változásról, a továbblépés esélyeiről tart előadást, míg Mező Misi, a Magna Cum Laude énekese a megtéréséről beszél majd.

Fotó: szelrozsatalalkozo.hu

 

A fórumbeszélgetéseken szó lesz Európa kereszténységéről, valamint a Facebookról, a szexualitásról és a külföldön élés nehézségeiről is.

A KötőSzó evangélikus közéleti blog sátrában tartandó beszélgetések témái között szerepel a roma integráció és az egyház közéleti szerepvállalása.

A fiatalok keresztény és világi zenekarok, komolyzenei és népzenei együttesek koncertjein vehetnek részt. Fellép mások mellett a Bagossy Brother Company, a Soulwave, a Blahaluisiana, a PASO, az UniCum Laude Énekegyüttes, a Savaria Quartet.

Emellett bibliai műhelyek, kézműves sátor, táncház, nemzetiségi programok, motoros felvonulás, gyermekprogramok, ügyességi játékok és sportfoglalkozások is várják a résztvevőket.

A borítókép forrása: szelrozsatalalkozo.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában