Járvány

2020.06.10. 14:03

Kiderült, ki készítette az MSZP álmentős videóját

Ujhelyi István szocialista EP-képviselő asszisztense nem tartja magát felelősnek az álhír terjesztésében.

Szalay Tamás Lajos, a Népszabadság egykori újságírója, Ujhelyi István MSZP-s európai parlamenti képviselő asszisztense, sajtósa készítette a párt Facebook-oldalára vasárnap feltöltött kamuvideót – írja a Magyar Nemzet.

Szalay a Facebook-oldalán közölte, hogy az MSZP videójának felvételéhez mindössze „technikai segítséget” nyújtott a szabadidejében, annak előkészítésében és tartalmában semmilyen szerepe nem volt. Azonos tartalmú bejegyzést osztott meg közösségi oldalán a főnöke is. Ujhelyi István még azt is hozzátette: „Minden egyéb, a videóval kapcsolatos kérdésben kérem, keressék az MSZP sajtóosztályát.”

Az azóta már eltávolított felvételen (amit itt még megnézhet) Korózs Lajos szocialista parlamenti képviselő, az Országgyűlés népjóléti bizottságának elnöke beszélget egy magát mentőápolónak kiadó nővel a kórháziágy-előkészítések következtében állítólag elhunyt betegekről. Németh Athináról azonban hamar kiderült, hogy sem állami, sem magánmentősként nem dolgozott, sőt, neve egyetlen egészségügyi szakdolgozói nyilvántartásban sem szerepel. Ezt követően az MSZP megpróbálta eltüntetni a videót, majd az azzal kapcsolatos közleményüket is törölték közösségi oldalukról. A hazugságokat és rémhíreket terjesztő kisfilm miatt az Emberi Erőforrások Minisztériuma feljelentést tett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában