bombatámadás

2019.09.11. 20:47

Kiengedték a kórházból a Líbiában megsérült magyar fotóst

A tripoli magyar nagykövetség segít neki hazajutni.

Bár korábban olyan hírek is megjelentek a sajtóban, melyek szerint elrabolhatták Szabó Gergely Hoang Vietet Líbiában, kiderült, hogy nem erről van szó: a magyar fotóriporter bombatámadás következtében sérült meg az észak-afrikai országban – értesült a 888.hu.

A portál Menczer Tamás, a Külügyminisztérium szóvivőjének Facebook-közleményét idézve azt írja, a tripoli magyar nagykövetség munkatársai meglátogatták a magyar fotóriportert, aki jól van, elhagyhatta a kórházat.

Menczer hozzátette: „a Külügyminisztérium munkatársai segítik őt abban, hogy eljuthasson a szállodájába, majd az összepakolás után a reptérre. Líbiai kezelőorvosa szerint utazhat, de itthon szükség lehet további kezelésekre a teljes felépüléséhez”.

Néhány napja több magyar lap is azt írta, Szabó Gergely Hoang Viet magyar fotóriportert vasárnap este profi fegyveresek fogták el Tripoli központjában, az Abu Ghraiba mecsethez közeli River Hotel épületénél. A líbiai LANA hírügynökség egy neve elhallgatásáét kérő forrásra hivatkozva közölte, hogy az elrabolt férfi helyi kísérője, Ahmed Abdel Salam el Drouki meg tudott menekülni a fegyveresek elől. A szálloda szerint a magyar fotós ekkorra már kijelentkezett a hotelből, személyes holmikat nem hagyott a szobájában.

Az elrablásról szóló első híreket azonban Menczer Tamás – szintén a Facebookon – már hétfőn cáfolta. Azt írta: „információink szerint egy magyar fotóriporter szombaton a tripoli frontvonalon bombatámadás következtében megsebesült, ezt követően Tripoli egyik frontvonalhoz közeli kórházában sikeres műtéten esett át.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában