Magyar összefogás

2017.09.23. 10:27

Közadakozást hirdetnek a reformátusok az erdélyi viharkárok enyhítésére

Még tart a károk felmérése Erdélyben a múlt vasárnapi vihar után, amely templomokat is megrongált, ezért a református egyház közadakozást hirdetett – mondta Zila Gábor, a Református Kulturális és Közéleti Alapítvány titkárságvezetője szombaton az M1 csatornán.

Öt műemléki templom toronysisakja teljesen megsemmisült, több településen a templomhajó tetejét bontotta le a szél. A közösségek már dolgoznak azon, hogy a vasárnapi istentiszteletre újra használhatóvá tegyék az épületeket – közölte. Emellett az egyház közadakozást hirdet, arra kérve a hívőket, hogy erejükhöz mértem támogassák a rászoruló határon túli magyarokat – mondta Zila Gábor.

Amint az a reformatus.hu összeállításából kiderül, egy tévéstáb épp a helyszínen forgatva föl is vette, amikor az orkán a bánsági Igazfalva református templomának fából ácsolt négyfiatornyos sisakját könnyedén a földre penderítette:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=DRViwsndSA8

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában