Járvány

2020.03.08. 12:08

Latin-Amerikában meghalt az első koronavírusos beteg

Az argentin egészségügyi hatóságok közlése szerint a 64 éves cukorbeteg férfi európai körútja során fertőződött meg.

A beteg veseelégtelenségben, magasvérnyomásban és hörghurutban is szenvedett még az előtt, hogy diagnosztizálták nála az új koronavírus-fertőzést.

Argentínában szombatig kilenc koronavírus-megbetegedést jegyeztek.

A kontinensen Paraguayban is megjelent az új koronavírus a latin-amerikai ország egészségügyi minisztériumának szombati közlése szerint, amely egy diagnosztizált esetről adott hírt.

A perui hatóságok szombaton öt új fertőzöttről számoltak be, ezzel hatra nőtt az országban az új típusú koronavírussal diagnosztizált emberek száma.

Chilében 5-ről 7-re nőtt a fertőzöttek száma, Costa Rica, Mexikó, Brazília, Ecuador pedig szintén új eseteket jelentett.

A járvány a kontinensen február 27-én jelent meg: a brazíliai Sao Paulóban egy 61 éves beteget találtak, aki korábban Olaszországban járt.

A legutóbbi hivatalos adatok szerint a járványban eddig világszerte több mint 101 ezren fertőződtek meg, és több mint 3400-an haltak meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában