túl nehéz és veszélyes

2021.06.02. 22:43

Leállították az elsüllyedt tengeralattjáró kiemelését Indonéziában

Leállították az indonéz hadsereg áprilisban elsüllyedt tengeralattjárójának felszínre hozását célzó műveletet – jelentették be szerdán.

Az indonéz haditengerészet tájékoztatása szerint az utóbbi hetekben számos fontos elemet és tárgyat is sikerült felszínre hozni a Bali-tenger fenekén, mintegy 838 méter mélységben lévő, legalább három darabra tört roncsból.

Mintegy húsz próbálkozás ellenére a hajótest legnagyobb darabját nem tudták lokalizálni, így egyebek mellett az is a mélyben marad. A haditengerészet közölte: nem tervezik folytatni a „nehéz és kockázatos” műveletet, miután

egy hónap után a kínai mentőhajók is kiszálltak a mentésből.

Indonéz tengeralattjáró-baleset

A 44 éves KRI Nanggala 402 tengeralattjáró április 21-én tűnt el Bali szigetétől északra, és kétségbeesett kutatás indult amerikai, ausztrál, szingapúri, malajziai és indiai segítséggel. Néhány nappal később megtalálták a tengeralattjárót. Az 53 fős legénység minden tagja életét vesztette.

A német gyártmányú tengeralattjáró 1981 óta tartozott a délkelet-ázsiai ország flottájához. 2010 és 2012 között teljes körű felújítást végeztek rajta Dél-Koreában. Noha Indonézia igyekszik fejleszteni a hadseregét, az elöregedett járművek és eszközök az elmúlt években több esetben halálos balesethez vezettek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában