összecsapás

2018.08.14. 10:16

Lerohantak egy katonai támaszpontot az afganisztáni tálib lázadók

A tálibok még 2001-ben veszítették el a várost, amely a Kabult az ország déli részén fekvő Kandahárral összekötő útvonalon fekszik.

A tálib lázadók lerohanták az afgán hadsereg egyik észak-afganisztáni támaszpontját, megöltek legalább tíz katonát, tizenötöt megsebesítettek, és több tucatot fogságba ejtettek – közölték kedden helyi illetékesek.

A lázadóknak két napig tartó harcok árán sikerült hatalmukba keríteniük a Farjáb tartománybeli bázis nagy részét, harckocsikat és lőszereket is zsákmányoltak – mondta Mohammad Táhir Rahmáni tartományi vezető.

Egy másik helyi illetékes azt mondta, hogy a tálibok negyven katonát ejtettek fogságba, és a harcokban harminc lázadó halt meg.

Közben ötödik napja ádáz harcok folynak a kormányerők és a tálibok között a délkeleti Gazni tartományban. Több százan haltak meg vagy sebesültek meg, a hétfői hírügynökségi jelentések több mint háromszáz halottról szóltak. A tartománnyal azonos nevű székvárosból, Gazniból elmenekülő lakók arról számoltak be, hogy a tálibok megszakították a távközlési vonalakat, lezárták a város áram- és vízellátását, boltokat, lakóházakat és egyes kormányzati épületeket is leromboltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában