Ország-világ

2017.07.12. 11:50

LMP: a kormány állítsa le a Paks 2 beruházást!

Az LMP azt követeli a kormánytól, hogy azonnal állítsa le a Paks 2 beruházást, miután kiderült, hogy nem tudják garantálni az emberek földrengések elleni védelmét – mondta Ungár Péter, az LMP politikusa szerdai sajtótájékoztatóján.

Felidézte: az Átlátszó hozta nyilvánosságra a paksi beruházás geológiai vizsgálatáról szóló tanulmányt, amelyből kiderült, hogy komoly geológia szakmai aggályok merültek fel arról, megfelelő-e az erőmű elhelyezkedése.

Ungár Péter úgy vélte: akármit mond a kormány és akármennyi pénzt ad a „Fidesz-közeli médiának” a Magyar Villamos Művek, nem lehet azt a tényt eltagadni, hogy drága orosz hitelből nem lesz olcsó magyar áram. Az LMP politikusa szerint a 3-as metró problémái is mutatják, hogy az orosz technológia, az orosz ipar termékek nem feltétlenül megbízhatóak.

Kijelentette: az LMP nem adja fel, annak ellenére, hogy a szerintük „fideszes” Patyi András vezette Nemzeti Választási Bizottság megsemmisítette a paksi bővítésről szóló LMP-s népszavazási kérdéseket. Hangsúlyozta: az atomenergiának csak alternatívája van, mégpedig a megújuló energia, amelynek az ára tavaly óta átlagosan a felére csökkent. Ezzel szemben a magyar kormány az egyetlen Európában, amely ezt az elavult technológiát használja – jegyezte meg.

 

 

Címkék#Paks 2

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában