figyelmeztetés

2019.04.29. 19:45

Magyarok kedvenc nyaralóhelyein tervez robbantásokat az ISIS

A Maldív szigetek és Kenya a hazai turistáknak is kedvelt célpontjai.

A brit el­há­rí­tás arra fi­gyel­mez­teti a pol­gá­rait, hogy ezekbe az or­szá­gokba ne men­je­nek nya­ralni. Kö­zü­lük kettő rá­adá­sul a te­he­tő­sebb ma­gyar tu­ris­ták cél­pontja is – adta hírül a Ripost.

Nincs már olyan turista, aki a húsvéti mészárlás után Sri Lankára menne üdülni. Tegnap az elhárítástól kapott információk alapján több brit lapban is megjelent egy térkép és egy lista azokról a további, magyar és más nemzetek turistái által nagyon kedvelt üdülőparadicsomokról, ahol további támadások várhatóak.

Amint az a fenti térképen is látható, a hír forrásának számító Sunday Telegraph listáján

a következő országok és szigetek szerepelnek: India, a Maldív-szigetek és a kelet-afrikai üdülőhelyek Kenyában és Tanzániában.

Ezek közül a Maldív szigetek és Kenya a hazai turistáknak is kedvelt célpontjai.

A Maldív szigeteket “muszlim paradicsomnak” szokták nevezni az utazási irodák, mert az 1192 apró sziget mindegyikén muszlimok élnek.

Kenyában “csak” 10 százalékot éri el a muzulmánok aránya – éppúgy mint Sri Lankán! – de a szélsőségesek már itt is követtek el terrortámadásokat. 2015-ben egy keresztény egyetem 147 hallgatóját mészárolták le, az “apróbb” atrocitásokról, gyilkosságokról nem is beszélve.

Viszont a szomszédos Szomáliából egyre többen lépik át a határt azzal a céllal, hogy a radikális iszlámot terjesszék és az alkotmányba a muzulmán törzsek integrációját is belefoglalták, amelyek a saríát alkalmazzák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában