kölcsönös tisztelet

2020.12.17. 15:25

Magyarország a szövetségi viszony elmélyítésén dolgozik a környező országokkal (videó)

Szijjártó Péter az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottságának éves meghallgatásán azt mondta, száz évvel a trianoni békediktátum után világosan látszik, hogy nem az elszigetelés, hanem a szoros együttműködés vált mindenki érdekévé a Kárpát-medencében.

Budapest, 2020. december 17. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (elöl) éves meghallgatásán az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottságának ülésén az Országházban 2020. december 17-én. Hátul Pánczél Károly, a bizottság fideszes elnöke. MTI/Bruzák Noémi

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

Magyarország a szomszédos, egykor vele ellenséges államok legtöbbjével immár a szövetségesi viszony elmélyítésén dolgozik. Ukrajnában azonban központi, kormányzati szintre emelkedett a magyar közösségekkel szembeni fellépés – mondta a külgazdasági és külügyminiszter az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottságának csütörtöki ülésén.

Szijjártó Péter éves meghallgatásán azt mondta, száz évvel a trianoni békediktátum után világosan látszik, hogy nem az elszigetelés, hanem a szoros együttműködés vált mindenki érdekévé a Kárpát-medencében, és ebben a szoros együttműködésben a határon túlra került magyar nemzeti közösségek és a határon belül élő nemzeti közösségek fontos szerepet töltenek be.

A magyar külpolitika alapja a kölcsönös tisztelet, és célja, hogy minden, Magyarországgal együttműködő, partnerségbe kerülő ország érdekelt legyen „a mi sikereinkben, ahogyan mi is érdekeltek vagyunk a velünk együttműködők sikerében” – jelentette ki a miniszter.

Kiemelte: a tisztelet és egymás sikereiben való kölcsönös érdekeltség teszi sikeressé a Kárpát-medencét.

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (elöl) éves meghallgatásán az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottságának ülésén az Országházban 2020. december 17-én. Hátul Pánczél Károly, a bizottság fideszes elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában