jövő

2017.11.19. 10:49

Magyarország oktatási és gazdasági megállapodásokat kötött Thaifölddel

Szijjártó Péter elmondta, a thai hatóságok feloldják a madárinfluenza miatti importtilalmat Magyarországgal szemben, így újra megindulhat a különböző termékek exportja a délkelet-ázsiai országba.

Nagyon fontos oktatási és gazdasági megállapodásokat kötöttünk Thaifölddel – nyilatkozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Bangkokból vasárnap az MTI-nek.

A tárcavezető elmondta, hogy a thai hatóságok feloldják a madárinfluenza miatti importtilalmat Magyarországgal szemben, így újra megindulhat a liba- és kacsamáj, a napos baromfi, valamint a tojás exportja a délkelet-ázsiai országba.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter november 19-21-e között Mianmarba látogat, ahol részt vesz az Ázsia-Európa Találkozó (ASEM) najpjidói külügyi csúcstalálkozóján. Az ASEM egy 30 európai és 21 ázsiai országot, illetve az Európai Uniót tömörítő szervezet, célja a két kontinens államai közötti kapcsolatok előmozdítása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában