mi történt?

2021.10.29. 22:21

Manfred Weber már uniós pénzt követel a határkerítésre

Nagyot fordult a világ az Európai Néppárt frakcióvezetőjével.

Nagyot fordult a világ Manfred Weberrel: az Európai Néppárt frankcióvezetője a minap közzétett Twitter-üzenetében már uniós forrásokat követelt a Belarusszal közös határra épülő kerítésre – írja a Magyar Nemzet.

Nem értjük, miért nem finanszírozhat kerítést az Európai Unió a belarusz határon. Hibrid háború van és nem szabad naivnak lennünk. Litvánia, Lettország és mások megérdemlik a teljes támogatásunkat, beleérte a határkerítéshez nyújtott támogatást is!

– értetlenkedett a közösségi oldalán. „Mások” alatt alighanem még szemérmesen Lengyelországot értette, amit korábban sok bírálat ért szigorúbb bevándorláspolitikája miatt is.

„A polgárok elvárják tőlünk, hogy ellenőrizzük külső határainkat. Mi döntjük el, kit engedünk be Európába, nem a diktátor Lukasenka” – folytatta értekezését a politikus. Az internet azonban nem felejt. Az Európai Néppárt frakcióvezetőjét siettek emlékeztetni, hogy korábban egészen más véleményen volt.

Mi nem építünk falakat, mi hidakat akarunk építeni. Európának készen kell állnia a szoros partnerségre Mexikóval

– írta még négy évvel ezelőtt arra reagálva, hogy Donald Trump akkori amerikai elnök falat épített a mexikói határra.

A Mandiner.hu emlékeztetett rá, hogy Manfred Weber még ugyanebben az évben támogatta Magyarország igényét, hogy uniós pénzt használjon fel a déli határkerítés építésére és üzemeltetésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában