Iskolabüfé fesztivál

2017.11.25. 12:33

Már alig van egészségtelen étel az iskolákban

A kormány intézkedéseinek köszönhetően már alig található egészségtelen étel az iskolai büfékben – mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára szombaton az Iskolabüfé fesztiválon.

Budapest, 2017. november 25. Rétvári Bence, az Emberi Erõforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára beszédet mond a Budapest Kongresszusi Központban rendezett Iskolabüfé fesztiválon 2017. november 25-én. A kormány intézkedései arra ösztönzik a büféket, a konyhákat és a szolgáltatókat, hogy minél egészségesebb alapanyagokból készülõ, de finom élelmiszereket állítsanak elõ és árusítsanak az iskolásoknak. MTI Fotó: Mohai Balázs

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Mohai Balázs

A kormány a chipsadó kivetése mellett szigorította a menzareformot és bevezette a mindennapos testnevelést – hangzott el az M1 csatorna híradójában.

Rétvári Bence a rendezvényen azt mondta, az intézkedések azt szolgálják, hogy a most felnövekvő generáció ne jusson hozzá az iskolában egészségkárosító termékekhez, másrészt szokjon hozzá az egészségeshez.

Hozzátette, ez arra ösztönzi a büféket, a konyhákat és a szolgáltatókat, hogy minél egészségesebb alapanyagokból készülő, de finom élelmiszereket állítsanak elő és árusítsanak az iskolásoknak.

Borítókép: Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára beszédet mond a Budapest Kongresszusi Központban rendezett Iskolabüfé fesztiválon 2017. november 25-én.

MTI Fotó / Mohai Balázs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában