Ország-világ

2020.06.27. 22:15

Már június végére annyi embercsempészt fogtak el a hatóságok, mint tavaly egész évben

Az illegális migránsok száma is emelkedett – hangsúlyozta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

Az elfogott embercsempészek és az illegális migránsok száma is emelkedett – hangsúlyozta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

Bakondi György azt mondta: már június végére annyi embercsempészt fogtak el a hatóságok, mint tavaly egész évben.

Kifejtette, az elmúlt hónapokban a koronavírus-járvány miatt az országok lezárták határaikat.

A hadsereg és rendőri erők bevetésével bebizonyosodott, hogy ha megvan a szükséges politikai akarat, a határokat le lehet zárni.

Ennek következtében sok migráns rekedt a görög szigeteken és a balkáni útvonal országaiban. Most viszont megszűntek a járvány miatti korlátozások, így megkezdődött – például – a migránsok tömeges átszállítása a szigetekről a kontinensre – hívta fel a figyelmet Bakondi György, hozzátéve, hogy ennek nyomán a magyar határokon is erősödő migrációs nyomást tapasztaltak az elmúlt hetekben.

A belbiztonsági főtanácsadó kitért arra is, hogy már a sokadik alagutat fedezték fel a határkerítésnél, de arra is volt példa, hogy létrákat vittek oda. Az embercsempészek megfelelő díjazásért minden segítséget megadnak, hogy a migránsok átjussanak a kerítésen – jegyezte meg Bakondi György.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában