online jelentkezés

2020.02.28. 17:00

Már pályázhatnak a külföldi nyelvtanulási programra a diákok

A program célja a magyar fiatalok idegennyelv-tudásának növelése, ezért 9. és 11. évfolyamos tanulók angol, német és francia nyelvterületre utazhatnak nyáron nyelvet tanulni a kormány támogatásával – emelte ki közleményében az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Diákonként

ez mintegy 2000 eurós támogatást jelent, ami a kiutazás és kint tartózkodás minden költségét fedezi, így a családoknak plusz kiadást nem jelent.

A diákok délelőttönként nyelvi kurzusokon vesznek részt, délután és hétvégén pedig a nyelviskolák kulturális és sportprogramokat szerveznek nekik.

A programban 140 ezer középiskolás jogosult részt venni idén

- ismertették. Anglia, Írország és Málta, Ausztria és Németország, valamint Franciaország lehet célország. Mint a napokban bejelentették, a koronavírus-helyzetre tekintettel Kínába idén nem indítanak csoportokat.

Mind a csoportos, mind az egyéni kiutazást választó jelentkezők a www.knyp.hu oldalon adhatják be pályázatukat, a „Pályázom” menüpont alatt. Erre egyéneknek 60 napig, intézményeknek 30 napig van lehetőségük.

Az egyéni pályázóknak a „Kurzuskereső” menüpontban kell kiválasztaniuk a helyszínt.

A pályázat benyújtásához a tanulóknak és a szülőknek, gondviselőknek szükségük van Ügyfélkapura

- hívták fel a figyelmet.

Csoportok esetén intézményi adategyeztetés a pályázat benyújtásának előfeltétele. Erről a Tempus Közalapítvány minden jogosult intézményt értesített, és a folyamat egy hete már megkezdődött – áll a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában