nagy fogás

2021.08.27. 15:58

Másfél tonna kokaint foglalt le a rendőrség Montenegróban

A nagy mennyiségű kábítószer egy banánszállítmányt tartalmazó konténerben volt elrejtve.

A montenegrói rendőrség közel másfél tonna kokaint foglalt le a főváros Zeta nevű részében, egy raktárban – közölte a montenegrói közszolgálati televízió (TVCG) pénteken.

A nagy mennyiségű kábítószer, amely egy banánszállítmányt tartalmazó konténerben volt elrejtve, Montenegró történetének eddigi legnagyobb fogása. A bűncselekménnyel összefüggésben két embert őrizetbe vettek – közölte a rendőrség.

A Dan című montenegrói független hírportál szerint a raktárban 1400 csomag kokaint találtak, összesen 1600 kilogrammot. A drog „COVID” felirattal ellátott csomagokban volt. A szállítmány Montenegró egyik legnagyobb kikötőjén, Baron keresztül érkezhetett az országba.

Dritan Abazovic kormányfőhelyettes gratulált a rendőrségnek a péntek éjszakai akcióhoz.

„Micsoda bravúr a montenegrói rendőrség részéről” – írta Abazovic a Twitter-bejegyzésében. Majd még hozzáfűzte: „Azt tesszük, amit megígértünk, nem engedjük, hogy Montenegró a bűnözők országává váljon”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában