kudarc

2019.10.10. 14:01

Megbukott a román kormány

A román parlament csütörtökön 238 támogató szavazattal elfogadta az ellenzék által benyújtott bizalmatlansági indítványt, így a Dancila-kormány megbukott. Klaus Johannis államfő a pártokkal történő konzultáció után dönt arról, hogy kit kér fel egy új kormány megalakítására.

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Robert Ghement

A Szociáldemokrata Párt képviselői és szenátorai az ülésteremben tartózkodtak, de nem szavaztak, míg az ellenzéki honatyák – az RMDSZ kivételével – a kameráknak is megmutatták, hogy milyen szintű golyót dobtak az urnákba – számolt be a V4NA.

Közben több tucatnyian tüntettek a bukaresti parlament előtt a bizalmatlansági indítványról szóló szavazás ideje alatt.

A tüntetők Románia és az Európai Unió zászlaját lobogtatták. Többen is úgy nyilatkoztak a tüntetők közül, hogy azért vonultak utcára, hogy kifejezzék támogatásukat a Dancila-kormány megbuktatását célzó bizalmatlansági indítvány mellett.

Borítókép: Viorica Dancila miniszterelnök (j) Eugen Teodorovici pénzügyminiszterrel beszélget a kormány ellen beterjesztett bizalmatlansági indítvány vitáján a kétkamarás román parlament együttes ülésén, Bukarestben 2019. október 10-én

Címkék#v4na

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában