hetven éve nem fordult elő

2018.07.20. 17:11

Megerősítették a hatóságok, hogy valóban cápa támadott meg egy fiút New York partjainál

A 13 éves fiú lábából eltávolított fogdarab egy cápáé, de a szakemberek nem tudták meghatározni, milyen cápa követte el a támadást a fog hiányos állapota miatt.

Amerikai illetékesek megerősítették, hogy valóban cápa harapott meg egy fiút a New York-i Fire sziget partjainál.

New York állam környezetvédelmi ügynöksége szerint a 13 éves fiú lábából eltávolított fogdarab egy cápáé, de a szakemberek nem tudták meghatározni, milyen cápa követte el a támadást a fog hiányos állapota miatt.

Az illetékesek azt sem tudták megerősíteni, hogy valóban cápa harapott meg egy 12 éves lányt a térségtől néhány kilométerre, egy másik strandon. Mindkét gyermeket szerdán érte támadás, a hatóságok azonnal lezárták az érintett strandokat. A gyermekeket kórházban ellátták, mindketten teljesen fel fognak épülni.

Hetven éve nem fordult elő, hogy New York állam partjainál cápa támadjon emberre, az utolsó, 1948-as eset előtt is csupán 10 cápatámadást jegyeztek fel a térségben.

Amerikai oceanográfusok egy minapi tanulmánya szerint a New York-i öböl a fehér cápakölykök egy fontos óvodája. Műholdas és akusztikus technológiával 10 fehér cápakölyök vándorlását követve állapították meg a szakemberek, hogy Long Island délkeleti partjainak sekély vízében a későnyári hónapokban keresnek menedéket a nagy tengeri ragadozók elől az egyévesnél fiatalabb fehér cápák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában