Irány Phenjan?

2019.09.16. 06:23

Meghívta magához Trumpot az észak-koreai vezető

Phenjani látogatásra hívta meg Donald Trump amerikai elnököt Kim Dzsong Un – jelentette hétfőn a dél-koreai sajtó pontosan meg nem jelölt diplomáciai forrásra hivatkozva.

Kim Dzsong Un még augusztusban küldte el a meghívólevelet Washingtonba. Ez volt abban a hónapban a második levele Trumphoz, amelyben készségét fejezte ki egy csúcstalálkozó megtartására – írta a Jungang Ilbo című szöuli napilap.

A Fehér Ház, az amerikai külügyminisztérium és Észak-Korea ENSZ-képviselete nem volt hajlandó kommentálni a lap értesülését.

Trump és Kim tavaly június óta háromszor is találkozott, de nem sikerült megállapodniuk a kelet-ázsiai térségre nézve fenyegető észak-koreai nukleáris- és ballisztikusrakéta-fegyverzet fejlesztésének leállításáról. A két vezető legutóbb az Észak-Korea és Dél-Korea közötti demilitarizált övezetben találkozott júniusban, és azt ígérte, hogy felújítják a tárgyalásokat a kérdésről.

Trump többször is kijelentette, hogy az év hátralévő részében találkozni akar Kimmel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában