bűncselekmény

2019.10.15. 22:44

Megöltek egy német állampolgárt Tunéziában

A rablótámadás részvevői közül többeket elfogtak már.

Megöltek egy német állampolgárt egy rablótámadásban Tuniszban – közölte kedden a tunéziai belügyminisztérium.

A férfit vasárnap találták meg a főváros Szidi Behir nevű központi negyedében. Szemtanúk arról számoltak be, hogy az áldozat egy csoport férfival keveredett vitába. A csoport tagjai közül azóta többet őrizetbe vettek.

Hétfőn egy késelő agyonszúrt egy francia turistát és megsebesített egy tunéziai katonát a Tunisztól mintegy 50 kilométerre északra található Zarzúnában. A hivatalos közlés szerint az elkövető akkor támadt a turistára és a katonára, amikor azok elhagytak egy közfürdőt. A feltételezett elkövetőt kedden elfogták.

A hatóságok beszámoltak egy harmadik hasonló esetről is, amelyben egy olasz nő holttestét találták meg a Zarzúnával szomszédos Bizerta városában, egy fürdőszobában. A nő férje ellen nyomozást indítottak.

Háled Hajúni belügyi szóvivő tagadta, hogy a három ügynek köze lenne egymáshoz. Egyelőre azt sem tudni, hogy a történtek közül egy vagy több esetleg összefüggésbe hozható-e terrorizmussal. Tunéziában nem ritkák a biztonsági erők ellen iszlamisták által elkövetett merényletek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában