rossz helyen

2018.01.26. 05:50

Megszakadt a kapcsolat egy Ariane-5-ös rakétával

Megszakadt a kapcsolat magyar idő szerint péntek hajnalban azzal az Ariane-5 típusú rakétával, melyet a Francia Guyanán található kouroui űrközpontból lőttek fel – tudatta az Arianespace űrkutatási vállalat vezetője.

Stéphane Israel, az Arianespace elnök-vezérigazgatója úgy fogalmazott, hogy a küldetés során „anomália” lépett fel. A rakéta sorsa ismeretlen.

Ez volt az év első Ariane-5 indítása. A rakéta probléma nélkül emelkedett el a kilövőállásról a kouroui űrközpontban helyi idő szerint 19.20 órakor. Két műholdat kellett volna pályára állítania; egy luxemburgi cég tudományos műholdját és egy távközlési műholdat egy Egyesült Arab Emírségekbeli távközlési szolgáltató számára.

Az AFP francia hírügynökség megkeresésére az Arianespace tudatta, hogy a műholdak pályára álltak, de nem a tervezett helyen. A cég abban bízik, hogy a műholdak hajtóművének segítségével sikerül majd őket a kijelölt helyükre juttatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában